Gönderen Konu: BALIK AVINDA TAVUK GÖĞSÜ VE TAVUK BUDU..  (Okunma sayısı 41789 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ercüment Yazıcıoğlu

  • Ziyaretçi
BALIK AVINDA TAVUK GÖĞSÜ VE TAVUK BUDU..
« : 19Eylül 2010, 17:18:33 »
Sevgili dostlar, doğal yemler arasında son zamanlarda önemli bir yer almaya başlayan tavuk göğsü ve budu özellikle deniz avlarında gerçekten iyi sonuçlar vermektedir.Teminin ve hazırlanmasının hem kolay hemde ucuz olması nedeniyle bir çok avcı tarafından yemler arasında ilk sırayı almaya başladı.Bu arada tavuk taşlığı (katısı) da yine kullanılabilir yemler arasında.
Avlarımda tek yem olarak kullandığım tavuk göğsü ile ÇUPRA, KARAGÖZ, LOKUM,KEFAL, MIRMIR, LİDAKİ, YALANDIRMA, AKYA, MAVİ YENGEÇ, DİL BALIĞI, TRAKONYA cinsi balıklar oltamı ziyaret ettiler.

TAVUK GÖĞSÜ- BUTU YEMİNİN HAZIRLANMASI:


Aldığımız tavuk göğsü ve butunu üzerindeki derileri çıkarıp kemiklerinden ayırdıktan sonra:

Tavuk Göğsünü: enlemesine 0,5 cm lik dilimler halinde fileto gibi çıkarıp daha sonra yine 0.5 cm.lik şeritler halinde kesiyoruz.
Bir gazete üzerine ya da tepsiye sererek ince kaya tuzu ile önlü arkalı iyice tuzluyoruz.Bir müddet sonra etin suyunu bırakmaya başladığını görüyoruz.Suyu süzdürüp, yine bir gazete kağıdı üzerine etleri alıyoruz, gazete kağıdı etin suyunu emme vazifesi görüyor.Bir kez daha tuzlayıp, 1 saat civarında güneşte bırakıyoruz.
Eğer kısa zaman içinde kullanmayacaksak, bir kapaklı kutuya koyup buzluğumuzda saklıyoruz.
Ava giderken buzluğumuzdan çıkarıp nemli bir bez içerisine alıp, av esnasında küçük bir makas ya da bıçakla kullandığımız iğne boyuna uygun parçalar keserek iğnemize takıyoruz.Burada dikkat edilecek en önemli husus mümkün olduğunca yemi iğneye çok ufak takmak.Büyük takılması halinde balıklar yandan yeme dalarak iğneden kurtarabiliyorlar:

Tavuk butunu ise: Kemiğinden ayırdığımız şekilde bütün olarak tuzlayıp, aymı tavuk göğsü gibi muhafaza ediyoruz.Avlanma sırasında ufak parçalar halinde keserek iğnemize takıyoruz.


SONUÇ:

Böyle avlar yapabiliyorsunuz.



Hepinize bol ve bereketli avlar diliyorum.
Sağlıcakla kalın.

« Son Düzenleme: 19Eylül 2013, 22:54:07 Gönderen: Bülent Yurteri »

Çevrimdışı neu

  • paylaşımcı
  • İleti: 4.951
Ynt: TAVUK GÖĞSÜ VE TAVUK BUDU..
« Yanıtla #1 : 20Eylül 2010, 23:42:37 »
Ercüment ustam, paylaşımın için teşekkürler. Eline meğine sağlık.
Gerçekten güzel bilgiler, şayet nasip olur da deniz avı yapacak olursam yem tavsiyeni değerlendireceğim. Sağlıkla kal...
Ergün KOLA / Balıkesir / ARh+

Çevrimdışı Bülent Yurteri

  • Admin
  • İleti: 17.299
    • balıkustasıyız.biz
Ynt: BALIK AVINDA TAVUK GÖĞSÜ VE TAVUK BUDU..
« Yanıtla #2 : 27Ocak 2011, 12:52:52 »
Çok güzel paylaşım olmuş,neticesi ortada,ellerine sağlık.
Balık tutmak istiyorsan önce salmayı öğren.
0 RH + 1954
http://balikustasiyiz.blogcu.com/

Kaynağı belirtilmeyen ileti ve konular, silinir

Çevrimdışı İSMAİL

  • üye
  • İleti: 304
Ynt: BALIK AVINDA TAVUK GÖĞSÜ VE TAVUK BUDU..
« Yanıtla #3 : 27Ocak 2011, 14:03:18 »
Ercüment Abi benim defalarca denememe rağmen hiç verim alamadım tavuk yemlerden. Akdenizde bu yemin verimli olduğunu diğer forumlarda gördüm.
Ki bu raporda çatalkuyrk ve gümüş balığı var yanılmıyorsam; bunlarda akdenizde tutulmuş. Egede verim alan arkadaşım varsa bilemiyorum. Ama sizin için güzel bir av olmuş.
İsmail IŞIK
Edremit/BALIKESİR
19.09.1977

Ercüment Yazıcıoğlu

  • Ziyaretçi
Ynt: BALIK AVINDA TAVUK GÖĞSÜ VE TAVUK BUDU..
« Yanıtla #4 : 27Ocak 2011, 14:10:56 »
Sevgili İsmail, sanırım Ak deniz'in tuzluluk oranı fazla olduğundan yem suda anında beyazlaşıyor.Bu da balıkların ilgisini çekiyor.

Çevrimdışı turna

  • üye
  • İleti: 2.510
Ynt: BALIK AVINDA TAVUK GÖĞSÜ VE TAVUK BUDU..
« Yanıtla #5 : 27Ocak 2011, 21:58:39 »
Ercüment abi paylaşım için teşekkürler, bende yazları deniz avında tavuk göğsünü çok kullanıyorum, benim sistemim şöyle: bende 20*20  4 ad. seramik var bunları silikonla arka yüzlerinden birbirlerine yapıştırdım, elimde 2 ad, 20*20 seramik oldu, tavuk göğsünü bütün olarak bolca tuzluyorum, tuzuyla beraber havadar bir yerde seramiklerin arasına koyup 1 veya 2 gün kendi halinde presleniyor ve suyu çıkıyor, kullanmak istedim kadarını bütünden kesip isteğime göre doğrayıp balıkta kullanıyorum, kalanını da bütün olarak tuzuyla beraber buzdolabının sebzeliğinde saklıyorm uzun müddet kalıyor.
F.Mehmet KORAY (inş.müh.)1948 Ankara

Ercüment Yazıcıoğlu

  • Ziyaretçi
Ynt: BALIK AVINDA TAVUK GÖĞSÜ VE TAVUK BUDU..
« Yanıtla #6 : 27Ocak 2011, 22:27:33 »
Sevgili üstadım dediğin gibi etin suyu ne kadar çıkarsa o kadar sert oluyor yem ve balık kolay kolay alamıyor iğneden.
« Son Düzenleme: 28Ocak 2011, 11:26:59 Gönderen: Ercüment Yazıcıoğlu »

Çevrimdışı sivriceli

  • paylaşımcı
  • İleti: 5.427
Ynt: BALIK AVINDA TAVUK GÖĞSÜ VE TAVUK BUDU..
« Yanıtla #7 : 28Ocak 2011, 11:40:54 »


Sevgili ercüment kardeşim,paylaşın ve bilgi için çok teşekkür ederim,eskiden bende tekne almadan önce,deniz kenarına yazları çadır kurarken kıyıdan yemli olta sallıyordum,tabi bizim oralarda yem sıkıntısı oluyordu senin anlattığın gibi, bende tavuk göğsüyle çok balık aldım,ben tavuk göğsünü balık tutacağıma yakın bir parça keserek, onlarıda küçük küçük iğnelerin büyüklüğüne göre kesip, gazetenin üzerinde tuzlayıp,yazınki güneşte 10-15 bakikada sertleşip anında balık alıyordum, ve hemen at çek yapar gibi balık geliyordu.
Buradan ismail evlat'a duyrulur,eğer avlağında balık varsa tavuk göğsü yem ile ege'de ve kuzey ege'de balık alırsınız, değerli arkadaşlarımızın bilgilerine,
ama bizim buralarda yem sıkıntımız olmadığı için yol üzerinde balık avı malzemesi satanlarda istediğin yemi bulabilirsin,mamun, boru kurdu, sülines, madya,istersen sardalya, onun için tavuk göğsüne pek rağbet edilmiyor.Sevgilerimle
Geçmişini,iyi bilki,Geleceğe sağlam basasın.!Nerden geldiğini unutmaki;Nereye gideceğini Şaşırmayasın

Çevrimdışı nurideniz

  • paylaşımcı
  • İleti: 4.454
Ynt: BALIK AVINDA TAVUK GÖĞSÜ VE TAVUK BUDU..
« Yanıtla #8 : 05Eylül 2011, 11:42:18 »
Değerli arkadaşım Ercüment; Paylaşımın ve çalışmaların için teşekkür ederim...
Bir zamanlar maziye bak....
Ne kadar şendik....

halohan1

  • Ziyaretçi
Ynt: BALIK AVINDA TAVUK GÖĞSÜ VE TAVUK BUDU..
« Yanıtla #9 : 04Şubat 2012, 11:32:31 »
akya yavrusunu geri bıraksan iyi olurdu


BALIK AVINDA TAVUK GÖĞSÜ VE TAVUK BUDU.. Konusuna Ait Anahtar Kelimeler
BALIK AVINDA TAVUK GÖĞSÜ VE TAVUK BUDU..