Gönderen Konu: Kısmetin varsa....  (Okunma sayısı 312 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi husamreis

• Dostumuz
  • husamreis
Kısmetin varsa....
« : 19 Ocak 2012, 20:26:53 »
Hayırlı geceler, hani bir deyiş vardır.Nasibin varsa, gelir Hint'ten, Yemenden. Nasibin yoksa ne gelir elden. Bir kaç yıl oluyor.Bir Şubat ayı idi.Bir sabah, sabah dediysemde öğleye yakın birzaman.Evde bir o yana bir bu yana döndüm baktım vakit geçmiyor.Kendi kendime, gazla bakalım doğru balığa.Oldum olası balığa yalnız gitmeyi sevmem.Hemen komşum Hüseyin İnan'ı aradım.Telefonda, Abi, ben şu anda yürüyüşteyim, benim dönmem yarım saati bulur.Sen istersen git bekleme beni dedi.Baktım gitmeye gönlü yok, naz yapıyor. Olsun, beklerim dedim. Aslında gelmek istiyor fakat,sezon balık sezonu olmadığı için eli boş dönme ihtimali yüksek.Bir iki sefer eli boş dönünce insanın isteği azalıyor.Ben ısrar edince beni kırmadı, Tamam geliyorum dedi. Bende o gelene kadar hazırlığımı yaptım.Hazırlık deyince, ahım şahım bir şey değil.Ekmek arası biraz yiyecek, içme suyu,kullanacağım çapariler, balık kovası, ağırlığına göre kurşunlar gibi şeyler.Elimde 4.30 kamış,GS 90 DAIWA makina,Sırt çantam,ayağımda çizmelerle buluşma yerine geldim.Arkadaşım buluşma noktasına baktım gelmiş.Ana yola indik.Bizim avlağın olduğu istikamete giden minibüslerle avlağa vardık.Ortalıkta kimseler yoktu.Bizim oraya varıp çaparileri açıp, denize atmamız saat 14.00 ü buldu.At çek herhangi bir şey yok.Ben en ince çaparimi açtım.Bir iki orta boy istavrit vurmaya başladı.Mübarek öyle nazlıki önüne İskender kebap koysan yemiyor.Veya biz kıyıdan attığımız için balığa ulaşamıyoruz.Bizim en fazla atacağımız mesaf 40 veya 50 metre.O arada, avlağa yakın bir köyden olan Ahmet Tuna arkadaşımız geldi.Onun çaparileri kalınmış hiç balık alamadı.Ben yine yarım tava kadar, arkadaşım Hüseyin birkaç tane istavrit alabildik. Bu arada Tekirdağ plakalı büyük bir gırgır geldi önümüzde durdu.Yaklaşık 75 metre önümüzde durdu.Gırgırın burnunda elinde kamış bulunan birisi gözüktü.Çaparisini denize bıraktı.Bir iki salladıktan çaparisini denizden çıkardı. Baktı ki balıklar ortaboy istavrit.Peşinden Gırgır mola yaptı.Aman allahım ağda nasıl bir ağsa.Tam 100 metre çapında daire oluşturdu. Akıntıyla, ağ önümüze kadar geldi.Hatta ben çaparimi ağın üzerine attım.Benim çaparideki köstekler tamamen gitmiş sadece ağırlık kurşunu çıkıp gelmişti. Artık ne yapalım malzemeleri bıraktık oturduk.Gırgırın ağ toplamasını seyrettik.Bu arada akşam yaklaşmıştı.Ben malzemelerimi topladım.Arkadaşlarda toplandılar.Gırgırda ağını toplamıştı.Ben sırt çantamı yüklendim yola koyuldum. Arkadaşlar, nereye gidiyorsun gırgır bize balık verecek,dediklerinde bende umma Davut, gönlünü avut, diyerek yoluma devam ettim.10 metre kadar gitmemiştimki,gırgırın sesini duydum.Arkama baktığımda gerçekten gıgır kıyıya doğru geliyordu.Ben hemen geri döndüm.Gırgır kayalık olan kıyıya yanaştı,Henüz sağ olan istavritlerden bir kasa istavrit verdi. Aldığımız istavritleri aramızda göz kararı paylaştık.Vede o balık verenler çokda dua ettik.Ben hala inanamıyordum.Onlarca gırgır önümüzden geçer di bırak balık vermeyi çoğu selam bile vermezlerdi. Artık hava kararmaya başlamıştı ve bizim önümüzde %60 meyilli 300 metrelik bir yokuş vardı.yola koyulduk, ben arkadaşım Ahmet Tuna'ya takılmadan edemedim. Ahmet, yemin etsen başın ağrımaz, bir tane bile balık tutamadın ama 4 kilo balıkla eve dönüyorsun Ahmet'de ne yaparsın abicim mevlam nasipederse böyle gelir bulur insanı, allah o tekirdağlı gırgırcıdan razı olsun.Hani balıkçıya rastgele derler ya, ben rastgetiremedim ama mevlam rast getirdi.
« Son Düzenleme: 19 Ocak 2012, 20:55:14 Gönderen: Bülent Yurteri, Reason: Bölüm değiştirme »
Hüsamettin Özden  
Amasya/1954 (0 Rh+)

Çevrimdışı sivriceli

• Moderatör1
Ynt: Kısmetin varsa....
« Yanıtla #1 : 19 Ocak 2012, 22:57:04 »

Valla reis'im seninde dediğin gibi nasipse gelir hintten yemenden nasipdeğilse ne gelir elden,nasipmiş koskoca gırgır kayalara yanaşmış sizde nasibinizi almışsınız,bir ikide görüntü resim olsaymış daha hoş olacakmış,ama yinede güzel bir av günü geçirmişsin,allah sonradan vermiş balıkları,anlatımın çok güzel kardeşim,çok teşekkür ederim.
Sen bir şeyler verdikçe,dost görünen çok olur,birde sen iste gör;Hepsi birden yok olur.

Kan=A.RH.+ (pozitif)
Avlarım=Deniz tatlı su balığ

Çevrimiçi muratcoskun

• Dostumuz
« Yanıtla #2 : 20 Ocak 2012, 00:16:24 »
teşekkürler hüsam reis.
çok güzel bir anı, nasibiniz gelmiş sizi bulmuş. insanın kalbi temiz olunca nasibide olurmuş demekki.
muratcoşkun 
bursa/1968

Çevrimiçi turna

• Ankara Temsilcisi-dostumuz
« Yanıtla #3 : 20 Ocak 2012, 19:48:08 »
Reisim allahtan başka bir şey isteseydin o da olabilirdi belki, her şetden önce kalp temizliği gelir, bu zaten  yeter.
F.Mehmet KORAY (inş.müh.)1948 Ankara

Çevrimiçi husamreis

• Dostumuz
  • husamreis
« Yanıtla #4 : 20 Ocak 2012, 20:59:48 »
   Değerli arkadaşlar, bu yaşadığım tatlı bir anım.Gönül isterdi ki bir iki kare resimde olsa iyi olurdu.Ama o anda yanımızda resim çekecek bir şey olmadığı için görüntüleme imkanı olmadı.
Yalnız anlamadığım ben böyle yazıyı böyle içiçe yazmamıştım.Her konuşmaları ayrı ayrı belirtmiştim.Fakat mesaj gönderirken nasıl oldu anlamadım hepsi içiçe geçmiş.
Hüsamettin Özden  
Amasya/1954 (0 Rh+)

Çevrimdışı Çaç

• Moderatör2
  • Mesele balık tutmak değil yeğen,Asıl mesele ...
« Yanıtla #5 : 21 Ocak 2012, 08:37:24 »
         Reisim güzel bir anıymış,bazen güzellik,iyilik yapmak isteyen insanlar da çıkıyor aramızda.Yazdığım yazılar iç içe geçmiş demişsin,yanıt gönder butonuna bastıktan sonra önüne çıkan sayfanın üst kısımlarında  yazdığın yazının sayfaya nasıl dağılacağını gösteren simgeler var onları çözdüğün vakit olay düzelecektir.
sinan-1975/ Balık rüyaya girdiğinde,balıkçının gitme vakti gelmiştir.

Çevrimdışı Barış68

• Moderatör3
« Yanıtla #6 : 21 Ocak 2012, 09:20:47 »
Reis çok güzel bir makale olmuş ellerine sağlık.  :+\
Barış IŞKIRIK Bandırma-1968
Balığın iyisi gözünden, insanın iyisi sözünden belli olur...

Çevrimiçi husamreis

• Dostumuz
  • husamreis
« Yanıtla #7 : 21 Ocak 2012, 18:56:14 »
  Selamünaleyküm, cümleten hayırlı geceler,
Değerli arkadaşlar, sıkıcı olmamak kaydıyla zaman zaman anılarımı burada sizinle paylaşacağım.İlgilenen herkese çok teşekkür ederim.
Hüsamettin Özden  
Amasya/1954 (0 Rh+)

Çevrimdışı sivriceli

• Moderatör1
« Yanıtla #8 : 21 Ocak 2012, 23:24:15 »
  Selamünaleyküm, cümleten hayırlı geceler,
Değerli arkadaşlar, sıkıcı olmamak kaydıyla zaman zaman anılarımı burada sizinle paylaşacağım.İlgilenen herkese çok teşekkür ederim.

Aleykümselam hayırlı geceler.
Sıkmak ne demek reis'im bilakis memnun oluruz,memnuniyetle takip eder okuruz,ve okur arkadaşlarımızda,sen paylaş yeterki.
Sen bir şeyler verdikçe,dost görünen çok olur,birde sen iste gör;Hepsi birden yok olur.

Kan=A.RH.+ (pozitif)
Avlarım=Deniz tatlı su balığ

Çevrimiçi neu

• neu-dostumuz
« Yanıtla #9 : 23 Ocak 2012, 12:37:47 »
Reis'im... eline, kalemine ve yüreğine sağlık. Çok güzel bir anı yazısı olmuş. Bu tür anılarını merakla bekliyor olacağım. Teşekkürler...
Ergün Kola 
( A Rh + ) 1964 Balıkesir