Gönderen Konu: Çat kapı (LEVREK)  (Okunma sayısı 250 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi husamreis

• Dostumuz
  • husamreis
Çat kapı (LEVREK)
« : 25 Ocak 2012, 14:47:01 »
   Bu anlatacaklarımı sakın avcı palavrası sanmayın.
   2011'in Ramazan ayını İZMİT/Darıca'daki oğlumun yanında geçirdim.Ramazan ayı, Ağustos ayının birinci gününe denk gelmişti.Bilenler bilir oranın yaz'ıda bir sıcak oluyor, aman aman.
   Ramazan'ın onuncu günüydü.Hava birden serinledi.Herzaman görüştüğüm değerli dostum, benim gibi balık hastası  İsmail Yalçınkaya, nam-ı diğer Kara İsmail,
 - Hüsamettin, sabahları istavrit ve sardalya çıkıyormuş.Hava da serinledi, yarın sabah sahur'dan sonra hemen namazı kılıp gidelim dedi.Sahur'dan sonra, sözleştiğimiz gibi buluşup, yirmi dakikalık bir yürüyüşten sonra avlak yerimize
vardık.Av yapacağımız yer, Gebze/Eskihisar Feribot İskelesinin arka tarafı. Herhangi bir araba yolu yok patika yollardan iniliyor.Öyle fazla uzun bir sahili yok, Yüz metre kadar birşey.Biz yolda gelirken hava karanlıktı, acaba erken mi
geldik diye konuşurken birde baktık ki bizden önce gelen dört beş kişi var.
   İsmail Abi, her zaman ki gibi iskeleye bitişik beton blokların oraya gitti.Öyle geniş bir yer değil, iki veya üç kişi sığıyor.Ordakilerin arasına girdi.Bende onlara yakın bir yere sahile yerleştim.On metre sağımda iki kişi var, karanlıkta yüzlerini seçemedim.Hava ışıyınca baktım ellerinde sahte yem silikon zargana ile Levreğe at çek yapıyorlar.
   Neyse, Bismillah deyip takımları açmaya başladım.Benim niyetim, İstavrit'e atmak.Karadeniz usulü bir çapari açtım.Karadeniz usulü dedim çünkü, buradaki avcıların çaparilerinde tüylü olanını görmedim.Genelde çimen yeşili simli ip
kullanıyorlar.Çaparim 18 lik Köstek,30.luk beden,onluk kanca,siyah beyaz karışık.Köstekler de beyaz martı tüyü yanınde ince sim, yakamoz yapsın balığı tahrik etsin diye.
   İlk atışta üç, dört tane iri İstavrit vurdu,kendi kendime iyi böyle giderse akşama ziyafet var dedim.Arkasından bir iki İstavrit daha aldım.Hepsi okadarmış, birden kesildi.Atçek, atçek bir şey yok.Neyse yirmi dakika sonra bir sardal-
ya başladı iğne iğne çapari ful geliyor.Bayağıda iriler.O hızla dört kiloluk kovayı yarıladım.İsmail Abi gilin olduğu tarafta tık yok.Başladılar bana takılmaya:
  -Zonguldak'lı gelir gelmez baraj mı kurdun? balıklar bu tarafa niye geçmiyor, hepsini yakalama biraz da bize bırak.Tabii ki biraz sonra onlar da almaya başladı.Bu sefer ben dururmuyum:
  -İsmail Abi,bak balıkları bıraktım istediğiniz kadar yakalayın.Dedim ama benim önümdeki balık onların olduğu tarafa aktı geçti.Bu sefer bende tık yok.Onlar balığı boğdular.İğne iğne ful alıyorlar,bir neşe bir neşe ki moral zirve yaptı.
   Eeee neyapalım herkes nasibine razı olacak.Olsun bende üç kilo'ya yakın balık aldım.
   Sağ tarafımda ki gençler sardalyanın bolluğunda hala Levreğe atçek yapıyorlar.Kendi kendime bunlar hayali avlanıyorlar, bu bollukta levrek neyapsın sizin sahtenizi dedim.Elimdeki çaparileri denizdeyken balık iyice dolsun diye gev-
şek tutunca sardalya üç tane çaparimi topakladı.Açabilene aşk olsun.
   Hemen çapari kutusundan rastgele bir çapari aldım.Renkli karışık tüylü (Kırmızı, sarı, yeşil) çapari.Onu atıp çekmeye başladım.
   Bir ara ağırlaştı.Makinanın kolu zor dönüyor.Herhalde iki üç tane TİRSİ (Sardalya azmanı) vurdu zannettim.Kamışı oynatmadan yavaş yavaş sarmaya başladım, ne kadar uzakmış sar sar bitmiyor.Öyle fazla direnç yok, kafa atma
yok, kuzu kuzu geliyor ama çok ağır 80 lik Şekspir zorlanıyor.
   Nihayet gözüktü.Aman Allah'ım gözlerime inanamıyorum, bir kilodan fazla bir balık.Ne olduğunu da bilmiyorum.Heyecan zirve yaptı.Başladım bağırmaya:
  -İsmail Abiiii yetiş.Adamın çaparisi denizde nasıl yetişsin.Bana
  -Geri geri git diye bağırdı.Bende on metre kadar hiç boşluk vermeden gerl geri gittim balığı kıyıya çıkardım, elimden kamışı bırakamıyorum, misinayı boşlamak istemiyorum.Hemen kıyıya yakın bir çırpınsa kösteği koparır.İsmail Abinin
yanında duran gençler hemen yetiştiler balığı aldılar.Heyecandan kalbim küt küt atıyor.Nasıl heyecanlanmayayım,ince köstek ufak kanca bir çırpınsa çekip gidecek.Ben bu ne diye bakınırken sağ tarafımdaki gençlerden biri yanıma
geldi.
   -Helal olsun dayı turnayı gözünden vurmuşsun, arkadaşıma gösterbilirmiyim dedi.Balığı aldı gitti.Biraz sonra geri getirdi.
   -Dayı, sen ne nasipli adamsın, biz geceden beri bu balığın peşindeyiz yakalamayadık, sen İstavrit çaparisiyle yakaladın nasıl buldun?
   -Ben onu bulmadım o beni buldu.Bu konuşmadan sonra o yerine gitti.Oheyecandan aklım başımdan gitmiş, cep telefonuyla resmini çekmeyi akıl edememişim.Bir resmini alabilseydim, bu yazı'nın anlamı daha başka olurdu.
« Son Düzenleme: 25 Ocak 2012, 15:16:20 Gönderen: Bülent Yurteri, Reason: Bölüm değiştirme »
Hüsamettin Özden  
Amasya/1954 (0 Rh+)

Çevrimdışı Bülent Yurteri

• Admin
  • yakala ve bırak
    • balıkustasıyız.biz
Ynt: Çat kapı (LEVREK)
« Yanıtla #1 : 25 Ocak 2012, 15:20:55 »
Sonunu yazmışsın ama ne olduğu açıkca yazmamışsın Reis.Dur ben yazayım, gelen koca bir LEVREK.
Balık tutmak istiyorsan önce salmayı öğren.
0 RH +
Admin iletişim

Çevrimdışı bimsef

• Dostumuz
« Yanıtla #2 : 25 Ocak 2012, 15:47:35 »
Reis,

Valla büyük şans, her zaman herkese nasip olmaz,
gözümün önünde 3 cm lik zargana taklidi slikon yem ile 8 kg luk sarıkuyruk çeken arkadaşımı gördükten sonra senin maceran beni ikinci kez şaşırttı.  

Tebrikler ve ömür boyu böyle güzel sürprizler seninle olsun.
« Son Düzenleme: 25 Ocak 2012, 16:16:30 Gönderen: Bülent Yurteri »
Ufuk Küçükturhan / 1968
İskenderun Demir ve Çelik A.Ş.

Çevrimdışı bimsef

• Dostumuz
« Yanıtla #3 : 25 Ocak 2012, 15:49:54 »
Herkesten çok özür diliyorum, bir yazım eksiği oldu

"Tebrikler ve ömür boyu böyle güzel sürprizler seninle olsun" diyecektim
Ufuk Küçükturhan / 1968
İskenderun Demir ve Çelik A.Ş.

Çevrimdışı Barış68

• Moderatör3
« Yanıtla #4 : 25 Ocak 2012, 16:13:38 »
Reis çok güzel bir hikaye olmuş ellerine sağlık. Kısmetse gelir Hint' ten Yemen' den kısmet değilse ne gelir elden hesabı o balık senin kısmetinmiş. Avın daim olsun.
Barış IŞKIRIK Bandırma-1968
Balığın iyisi gözünden, insanın iyisi sözünden belli olur...

Çevrimdışı sivriceli

• Moderatör1
« Yanıtla #5 : 25 Ocak 2012, 17:13:16 »

Reis'im anlatım,ve hikayesi çok güzel,tebrik ederim,inşallah devamını da dilerim,nasip bu akşama sabaha kadar uğraşırsın yok bir şey,yanına birisi gelir avını alır ve hemen gider,mesela senin gibi,şansın daima açık olsun,livarın kepçen hep balıkla dolsun,
Sen bir şeyler verdikçe,dost görünen çok olur,birde sen iste gör;Hepsi birden yok olur.

Kan=A.RH.+ (pozitif)
Avlarım=Deniz tatlı su balığ

Çevrimiçi husamreis

• Dostumuz
  • husamreis
« Yanıtla #6 : 25 Ocak 2012, 18:31:45 »
       Selamünaleyküm, cümleten hayırlı geceler,
        Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim.Bu konuda beni cesaretlendiriyorsunuz.Böyle uzun boylu yazı hiç yazmamıştım.Bu siteye girdikten bu ikinci yazım.Burada ki sıcak ortam beni teşvik etti.Böyle onlarca hikaye
dinlemişsinizdir.Sanki yeni duyuyormuş gibi bu yazımı okumak zahmetine katlandığınız için şükranlarımı sunuyorum.
       Bülent Bey,baştanberi ne olduğundan bahsedip durdum.Sonunda neolduğunu okuyucu tahmin etsin istedim.Sürç-i lisan ettikse affola......
Hüsamettin Özden  
Amasya/1954 (0 Rh+)

• Admin
  • yakala ve bırak
    • balıkustasıyız.biz
« Yanıtla #7 : 25 Ocak 2012, 18:56:12 »
       Selamünaleyküm, cümleten hayırlı geceler,
        Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim.Bu konuda beni cesaretlendiriyorsunuz.Böyle uzun boylu yazı hiç yazmamıştım.Bu siteye girdikten bu ikinci yazım.Burada ki sıcak ortam beni teşvik etti.Böyle onlarca hikaye
dinlemişsinizdir.Sanki yeni duyuyormuş gibi bu yazımı okumak zahmetine katlandığınız için şükranlarımı sunuyorum.
       Bülent Bey,baştanberi ne olduğundan bahsedip durdum.Sonunda neolduğunu okuyucu tahmin etsin istedim.Sürç-i lisan ettikse affola......
Reisim yazı gerçekten güzeldi,estağfurullah,biliyorum neden yazmadığınızıda bende ekleyiverdim affınıza sığınarak.daha yorum bile yapamadım konuya. Alışabildiyseniz ne mutlu bizlere.Siz yazın bizler okuruz,sıkılmayız.
0 RH +
Admin iletişim

Çevrimiçi husamreis

• Dostumuz
  • husamreis
« Yanıtla #8 : 25 Ocak 2012, 19:39:46 »
    Tekrar teşekkürler.Nasip olursa çok daha güzel anılarımı sizlerle zaman zaman paylaşacağım.Okuyucuyu sıkmadan hoşça vakit geçirten güzel hikayelerim olacak.Herşey sırası geldikçe sitemizde sizlere sunulacak.Sevgiler,saygılar.
Hüsamettin Özden  
Amasya/1954 (0 Rh+)

• Admin
  • yakala ve bırak
    • balıkustasıyız.biz
« Yanıtla #9 : 25 Ocak 2012, 20:04:04 »
    Tekrar teşekkürler.Nasip olursa çok daha güzel anılarımı sizlerle zaman zaman paylaşacağım.Okuyucuyu sıkmadan hoşça vakit geçirten güzel hikayelerim olacak.Herşey sırası geldikçe sitemizde sizlere sunulacak.Sevgiler,saygılar.
Bekliyor olacağız reisim.Memnuniyetle okuyoruz yazılarını.
« Son Düzenleme: 03 Şubat 2012, 15:47:10 Gönderen: Bülent Yurteri, Reason: der »
0 RH +
Admin iletişim

GoogleTagged - Etiketler